Προστατεκτομή σε ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας

Πραγματοποίηση ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών σε ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας

Είναι δυνατή η προστατεκτομή σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό;

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η Ομάδα της Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας με Διευθυντή τον Δρ. Κυριάκου Γεώργιο, έχει πραγματοποιήσει – με απόλυτη επιτυχία – σημαντικό αριθμό ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό.
Οι ασθενείς αυτοί είχαν ιστορικό:

Καρδιοπαθειών

και άλλων ασθενειών.

Σημαντικής Παχυσαρκίας

Πνευμονοπαθειών

Έχει αναφερθεί επανειλημμένα πως τέτοιες επεμβάσεις, για να στεφθούν με επιτυχία με τον ασθενή απόλυτα ασφαλή, απαιτούν συντονισμό μιας ομάδας ειδικοτήτων από έμπειρους επιστήμονες καταρτισμένους για τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτών των χειρουργείων, όπως:

  • Καρδιολόγου
  • Πνευμονολόγου και
  • Αναισθησιολόγου

Έχουμε επιτύχει την απόλυτη συνεργασία όλων αυτών των εξειδικευμένων ιατρών της ομάδας μας, ώστε τυχόν καρδιολογικά, αναπνευστικά και μεταβολικά προβλήματα να έχουν ήδη ρυθμιστεί προεγχειρητικά και να ελέγχονται κατά τη διάρκεια νοσηλείας και ανάρρωσης των ασθενών από όλη αυτή την πολυπληθή ομάδα ιατρών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τέσσερις περιπτώσεις ασθενών με ιστορικό χειρουργημένου πνεύμονα λόγω καρκίνου είχαν εξαιρετική μετεγχειρητική πορεία, βιώνοντας τα οφέλη της χρήσης του ρομπότ στη χειρουργική θεραπεία καρκίνου του προστάτη και επιπλέον η ανάρρωσή τους ήταν ιδιαίτερα θεαματική, χωρίς ταλαιπωρία πόνου και με ταχύτατη έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Η φύση του ελάχιστα επεμβατικού τρόπου της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής και η αρτιότητα της αναισθησιολογικής κατάρτισης συντελούν στην αντιμετώπιση του πιο συχνού καρκίνου στον άνδρα με την μικρότερη ταλαιπωρία και με εξαιρετικά ογκολογικά και λειτουργικά αποτελέσματα.

βεβαρημένο ιστορικό

Διαβάστε Ακόμη